čtvrtek 18. dubna 2013

Polštářek prošitý a vyšitý

Na tvoření mám nejraděj, když se mi podaří zkombinovat různé techniky a výsledek je opravdu vymazlený.
Modrotisk miluju. A poslední dobou ujíždím na dvou technikách:
jednou z nich je prošívání vatelínu na vyšívacím stroji, který je na to mnohem šikovnější než já a moje kopytné ruce :)  Na prošití jsem použila dva quiltovací vzory, které jsem si sama navrhovala a patří mezi moje oblíbené. Schválně, jestli uhodnete jakou barvou nitě je to prošité :)
... je to světle šedá. Ten odstín je na prošívání bílé prostě super. Je to malinko výraznější než samotná bílá, ale přitom nerazí ani neruší.
 Druhá technika, kterou jsem použila i na tento polštářek, je bobbin work - vyšívání bavlnkou. Určitě i váš šicí stroj má hromadu ozdobných stehů a ty dostanou fantastický šmrnc, když na ně vezmete silnější nit. Já používám nejraději  Perlovku. Všechny švy jsou  vyšité šedou melírovanou bavlnkou a musím říct, že to rozhodně není poslední výšívaný patchwork. Moc se mi líbí, jak se ty švy vyšitím zjemnily a celé je to takové načančané. 

Jestli chcete vidět polštářek nafocený při šití, kukněte na Prošívaný polštář.

Jenom objasním těm, co nečetli moje předchozí články - bavlnka se do stroje dává dolů na cívku spodní nitě a musíte mít speciální cívkové pouzdro.

Už se mi podařilo to pouzdro sehnat, takže ho máme na všechny Brothery řady Innov - Is.
Na eshopu je tady: Sada na bobbin work.
Nebyla jsem vůbec ráda, když jsem viděla tu cenu, doufala jsem, že bude stát míň.
Ale aspoň sedí opravdu na hodně strojů :)


Krásný den
Lenka







10 komentářů:

  1. je to nádherný vankúš ... ani sa neviem rozhodnúť, či sú krajšie tie prešívané vzory alebo to prešitie bavlnkou ... je to fantastické a celkový dojem maximálne profesionálny !!!

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, fantastickééé! Vyšívák tedy neskromně závidím, třeba jednou......

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi tomu nerozumiem, nemám šijací stroj a neviem na ňom šiť. Ak som trochu porozumela, dá sa nastaviť vzor a stroj to potom vyšije alebo ako?
    Inak nádherný, prenádherný vankúšik.
    Emily

    OdpovědětVymazat
  4. Emily ano - ve stroji se dá vybrat ze vzorů, které vyšívá - to prošití ve švech je takto dělané

    PaB: ty vyšívák nepotřebuješ, umíš to líp bez něj :)
    Marti děkuju ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Leni je okouzlující. Hezky sis pohrála. Zrovna dneska jsem držela v ruce Sněhurku (příze na háčkování), teď už čeká vedle šicího stroje.

    OdpovědětVymazat
  6. Leni, krásný polštářek.Bavlnku určitě také vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  7. Maruško s tou bavlnkou - bacha, napřed si přečti detaily - ona se dává na spodní cívku a je na to potřeba speciálně upravené pouzdro

    OdpovědětVymazat
  8. Leni za tento projekt moc děkuji, nedávno jsem ho také vyzkoušela jen v jiné barevné kombinaci a protože jsem zatím neměla vyšívací stroj, tak jsem prošívala klasicky - hezky nejdřív namalovat a potom vyšít.

    OdpovědětVymazat