úterý 19. března 2013

Přípravy na Prague Patchwork Meeting podruhé

Ahojky,
šijeme a chystáme jak urvaní, abychom vám toho v Praze mohli co nejvíce předvést.
Tohle je jeden ze zmetků, které jsme při té příležitosti vyrobili, vzor nám naprosto ujel, už ho opravuju a ladím :)

S čím se vám ale musím svěřit je obrovské překvapení, které jsem dneska zažila.



Mám na šití a vyšívání stroj Brother INNOV-is V5. To, že má ICAPS - senzor hlídání tlouštky látky a podle toho upravuje přítlak patky vím.
Ale dneska jsem fakt byla naprosto u vytržení - prošíváme Vatelín 150g a klasický dekový sendvič - látka, vatelín, látka. Prošíváme ve švu, abychom nemuseli na výstavu tahat mraky špendlíků a tam už jenom vyšívali nebo chcete-li quiltovali. A ten stroj to zvládl bez kráčející patky, bez jakéhokoliv horního podávání naprosto s přehledem a bez jediného žmolku nahoře nebo dole! Prostě si jenom upravil přítlak patky a jel.

Jsem z toho tak vedle, že jsem vám to musela povykládat, protože tady mě chápete, že jsem střelená a řeším přítlak patky, což přiznejme si není úplně běžná úchylka :)

Snad děti neonemocní, já už se na vás tak těšíííím

Lenka

4 komentáře:

  1. super..všechno co v poslední dobe vymyslíš :-) tak se snad v Praze potkame...mame tam taky v plánu jet :-) pa Míša

    OdpovědětVymazat
  2. Kujón jeden. To my smrtelníci točíme kolečkem... Ať se vám na PPM daří. J.

    OdpovědětVymazat
  3. Leni tak přesně tohle mi chybí u mého Brothera ,ale za tu cenu bych toho po něm asi chtěla moc ..teď jsme zrovna měli na klubu jeden z levnějších šicích strojů (přišla ho nabídnout k odprodeji paní ,že na něm nešila a nešije )značky Brothera první mě zajímalo jestli má ten přítlak (myslím jestli si ho mechanicky můžeme nastavit )a neměl??? ..oni to asi nedělají nebo já nevím je mi jasné ,že u stroje typu vyšívák být asi?? nemusí ,že tam se vysouvají zoubky a není to tolik žádoucí ,ale šicí stroj a nemá ho to mě opravdu překvapilo !!

    OdpovědětVymazat
  4. Leni, já se do Prahy taky moc těším a počítám s tím, že tam budete se vší tou parádou. Už mám i připravený sebou kousek nezdařené výšivky ke konzultaci. Jinak moc, moc děkuji, že se tak staráte. Je to naprosto nevídané. Naviděnou :-)

    OdpovědětVymazat